Només la bicicleta justifica www.aritmedepedal.com

 

La societat del segle XXI passeja per un camí estret i perillós. Hem excedit les bases d’allò que fins fa poc era inqüestionable.El creixement infinit és una quimera, una utopia. Ara cal refer processos, humanitzar recursos, saber-se efímer... en un món de béns escasos i d’economies ínfimes.

 

La bicicleta és l’element clau en aquest procés de reconducció. És l’eix, el vehicle, i a més, hauria de ser-ho amb majúscules. L’entorn ho demana a crits, ho fa des de fa molt de temps, però és que la nostra pròpia existència i perdurabilitat també, perquè l’alegria dels combustibles barats ha estat això, una alegria, passatgera i llunyana en el temps.


Al voltant de la bicicleta creix un univers tan gran com un se’l vulgui imaginar. És el vehicle transversal. Va néixer cap a la dècada dels 70 del segle XIX, competint amb els carros i transgredint per les voreres. La classe benestant la va adoptar; amb el cotxe, la va delegar a les esferes més baixes, però perviu. La crisi del petroli no l’afecta, ni tan sols els cicles econòmics. Sempre emergeix i ara, tothom, des d’organismes a empreses, li dediquen el crèdit que sempre ha merescut.


La bicicleta surgeix enmig del caos de cotxes als centres de les ciutats; ens sorprén a les cingleres i pistes; s’integra subtilment a la nostra vida. Al metro, ens desplaça quan entra algú amb la seva màquina plegada; la seguim amb passió a la televisió i, a més, equilibra els sentits dels nostres fills, els aporta proporció i perspectiva. Amb ella, poden aprendre anatomia, física, química, matemàtiques i, fins i tot, dominar “el seu” llenguatge.

 

Per això, ara, i en aquest moment, llancem www.aritmedepedal.com, punt de trobada lugar que volem que es converteixi en l’escullera d’aquest cercle infinit que és la bicicleta.

 

Passeu i mireu, a poc a poc…els vídeos que us anirem presentant us aniran descobrint aquest quadre que us hem anat dibuixant.

 

Benvinguts a www.aritmedepedal.com!!!

 

See video

Twitter
Facebook
Compartir